Jak zabavit děti při deštivém podzimním dni

Podzim přináší nejen krásně barevné listí, ale také deštivé dny, kdy se děti nemohou vydovádět venku tak, jak by si přály. Co dělat, když prší a děti se doma začínají nudit? Existuje spousta způsobů, jak si společně užít zábavu i ve chvílích, kdy počasí nehraje do karet.

Jednou z oblíbených činností, která dokáže zabavit i ty nejmenší, je tvoření. Vyrobte si společně něco z přírodních materiálů, které jste nasbírali při poslední procházce – šišky, barevné listy, žaludy nebo kaštany mohou být skvělým základem pro podzimní dekorace. Tvoření nejenže podporuje kreativitu, ale také učí děti trpělivosti a soustředění. Navíc si odnesete krásné vzpomínky a možná i nový doplněk do domácnosti.



Když už jsme u tvoření, co takhle si zahrát na malíře? Vytáhněte barvy, pastelky, vodovky nebo fixy a pusťte se do malování. Dejte dětem volnou ruku a nechte je vytvořit vlastní dílo. Mohou malovat, co se jim líbí – od podzimního lesa až po své vlastní příběhy. A pokud máte chuť na trochu nepořádku, zkuste společně vyrobit barevnou koláž z papírových výstřižků, barev nebo lepidla.

Další možností, jak využít deštivý den, je připravit si domácí divadlo. Můžete si vytvořit loutky z ponožek nebo papíru a vymyslet jednoduchý příběh, který společně zahrajete. Děti se skvěle zabaví nejen při vymýšlení postav, ale i během samotného představení. Pokud máte rádi hudbu, přidejte do programu písničky a tanec. Stačí pustit oblíbené melodie a z obýváku se rázem stane taneční parket.

Když se vám chce trochu experimentovat, zapojte děti do vaření. Společně si můžete upéct něco sladkého – třeba muffiny nebo podzimní koláč. Děti budou nadšené, že mohou pomáhat s mícháním těsta, vykrajováním nebo zdobením, a výsledkem bude nejen zábava, ale i chutná odměna.


Nakonec, když všechno ostatní selže, je vždy možnost sáhnout po knížkách nebo se usadit k oblíbené pohádce. Společné čtení či sledování filmu může být příjemným zakončením dne, když už je venku šero a déšť neustává.

Deštivé podzimní dny nemusí být nudné. Stačí se trochu přizpůsobit a proměnit je v příležitost k zábavě a tvoření. Ať už si vyberete jakoukoli činnost, hlavní je společně strávený čas, který bude pro děti nezapomenutelný.

Podívejte se na naši nabídku podzimního oblečení, aby byly děti připraveny na další venkovní dobrodružství, jakmile přestane pršet!

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet