Jak připravit děti na nový školní rok

Prázdniny plné slunce, dobrodružství a odpočinku se pomalu chýlí ke konci a rodiče i děti začínají přemýšlet o návratu do škol a školek. Přechod z volného režimu zpět do pravidelného školního dne může být pro děti i rodiče náročný, ale s trochou plánování a přípravy můžete tento proces zjednodušit a zpříjemnit.

V tomto článku 
vám přinášíme několik tipů, jak své děti připravit na nový školní rok a zajistit, aby byl jejich návrat do školy co nejhladší.


1. Nastavte postupně školní režim

Po dvou měsících pozdního vstávání a letního volnějšího režimu může být pro děti náročné vrátit se zpět k brzkému rannímu vstávání a pravidelnému dennímu rozvrhu. Aby byl návrat do školního režimu plynulý, začněte několik dní až týdnů před začátkem školy postupně zkracovat dobu, kdy děti chodí spát, a probouzet je dříve. To jim pomůže přizpůsobit se novému rytmu a předejdete tím nepříjemnému šoku hned první školní den.

 

2. Vybavte je kvalitním a pohodlným oblečením

Pohodlné a funkční oblečení je základem pro každý školní den. Děti tráví ve škole mnoho hodin a potřebují oblečení, které jim poskytne komfort a volnost pohybu. V Baby-Smile najdete široký výběr oblečení, které je navrženo s ohledem na potřeby dětí – od praktických teplákových souprav, přes pohodlné trička na každodenní nošení, až po softshellové vesty a kalhoty.


3. Nezapomeňte na praktické doplňky

Kromě oblečení byste měli myslet i na doplňky, které dětem zpříjemní jejich školní dny. Kvalitní batoh, láhev na pití, krabička na svačinu – to vše jsou nezbytné věci, které by neměly chybět ve výbavě každého školáka. Ujistěte se, že vše máte připraveno včas, abyste předešli stresu v posledních dnech před začátkem školy.


4. Zapojte děti do příprav

Příprava na školu nemusí být jen povinností rodičů. Zapojte do ní i své děti! Nechte je vybrat si nové školní potřeby, oblečení nebo doplňky. Tím, že jim dáte možnost se na přípravách podílet, budou se cítit více zapojeni a na nový školní rok se budou těšit.

 

5. Připravte děti psychicky

Návrat do školy může být pro některé děti stresující, obzvláště pokud jde o první školní den v nové škole nebo první rok v mateřské škole. Mluvte s nimi o tom, co je čeká, a podpořte je v tom, že vše zvládnou. Pozitivní přístup a povzbuzení jim pomohou se na školu těšit, a ne ji brát jako nutné zlo.

V Baby-Smile jsme připraveni vám s přípravou na nový školní rok pomoci. Naše nabídka pohodlného, praktického a kvalitního oblečení a doplňků vám usnadní přípravy a zajistí, že vaše děti budou do školy i školky přicházet s radostí a sebedůvěrou. Prozkoumejte naše kolekce a vybavte své děti na nový začátek školního roku s láskou a péčí, kterou si zaslouží.

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet