Jak pečovat o dětské oblečení, aby vydrželo déle

Každý rodič dobře ví, jak rychle se dětské oblečení může opotřebovat – ať už je to kvůli každodennímu nošení, hrám na hřišti nebo nečekaným dobrodružstvím v přírodě. Ať už vybíráte nové kousky, nebo chcete zajistit, aby oblečení, které už doma máte, vydrželo co nejdéle, správná péče je klíčem k jeho dlouhověkosti. Nabídneme vám několik praktických tipů, jak pečovat o dětské oblečení tak, aby vaše oblíbené kousky zůstaly co nejdéle krásné a funkční.

1. Perte s rozmyslem

Jedním z nejdůležitějších kroků je praní. Přestože máme tendenci dávat oblečení do pračky častěji, než je skutečně potřeba, není vždy nutné prát po každém nošení. Zbytečné praní opotřebovává tkaniny a zkracuje životnost oděvu. Pokud není oblečení viditelně špinavé, stačí ho často jen dobře provětrat. Při praní se také řiďte doporučeními výrobce, které najdete na štítku uvnitř oblečení. Zvolte vhodnou teplotu a program, aby se zabránilo zbytečnému poškození materiálu. Některé jemnější materiály ocení praní naruby nebo v ochranných sáčcích, aby se předešlo jejich zatržení či zmatnění barev.



2. Vyhněte se zbytečnému používání sušičky

Ačkoliv sušička může být skvělým pomocníkem, když je venku deštivo, časté používání sušičky může oblečení výrazně zkracovat životnost. Zvláště dětské oblečenípřírodních materiálů, jako je bavlna, má tendenci se v sušičce srážet nebo ztrácet svou pružnost. Ideální je oblečení nechat přirozeně uschnout, pokud je to možné. Sušení na vzduchu také pomáhá udržet barvy živé a látku ve formě.

3. Dbejte na správné skladování

Věnujte pozornost i tomu, jak oblečení skladujete. Těsně naskládané hromádky v šatníku nebo přeplněné zásuvky mohou zbytečně poškodit strukturu vláken. Naopak volné zavěšení na ramínkách a dostatečný prostor pro složené kousky pomáhají oblečení udržet tvar a déle vypadat jako nové. Pokud máte sezónní oblečení, které nepoužíváte, například zimní bundy nebo softshellové oblečení, uložte je na suché a větrané místo.


4. Zvláštní péče o speciální materiály

Některé materiály, jako například softshell, vyžadují specifickou péči. Softshellové vesty a kalhoty jsou skvělé pro děti, které tráví hodně času venku, protože jsou odolné vůči větru a vodě. Aby však tyto vlastnosti zůstaly zachovány, doporučujeme nepoužívat aviváž, která by mohla snížit jejich funkčnost. Pravidelné ošetření impregnačními prostředky zajistí, že materiál zůstane voděodolný a vaše děti budou chráněny před nepřízní počasí. Podívejte se na naši nabídku softshellového oblečení, které je nejen odolné, ale i snadné na údržbu.

Když se budete řídit těmito jednoduchými kroky, dětské oblečení vydrží déle a bude stále vypadat skvěle. Navíc to přinese úsporu času i peněz, a co je nejdůležitější, vaše děti budou moci své oblíbené kousky nosit tak dlouho, jak to jen půjde. Prohlédněte si naši kolekci dětského oblečení, které je navrženo tak, aby vydrželo i při tom největším dobrodružství!

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet